טיפים לעיצוב מטבח עם ריהוט משרדי

עיצוב מטבחים הוא מונח שמתקשר בדרך כלל למטבחים ביתיים, אבל יותר ויותר בתי עסק, חברות ומשרדים מתחילים להשקיע מחשבה גם בעיצוב מטבחיים משרדיים; ויש כמה הבדלים בין הסוגים. למשל, בעוד מטבח ביתי מיועד בעיקר לבישול ואפייה ופחות לאירוח, הרי שמטבח משרדי הוא בראש ובראשונה מקום מפגש בין עובדים – כאלה שעובדים יחד ומנצלים את המטבח כדי לצאת לרגע משגרת העבודה, או כאלה שעובדים במחלקות שונות וזהו המקום היחיד שבו הם מצליחים להחליף כמה מילים של שיחת חולין לפני שיחזרו למשימותיהם. והרי מלבד חיתוך ירקות לסלט או חימום קופסאות אוכל במיקרוגל, אף אחד לא באמת מכין תבשילים במטבח המשרדי…

בשורה התחתונה, עיצוב של מטבחים משרדיים הוא עניין שונה לגמרי מעיצוב מטבחים ביתיים. אם אתם בונים משרד חדש או משפצים משרד קיים ומתכננים שינוי מעניין במטבח המשרדי, אספנו עבורכם כמה נקודות למחשבה שכדאי לקחת בחשבון.

  • כחלק מתכנון המטבח המשרדי, שימו לב להתנהגות העובדים במהלך ההפסקות המתוכננות שלהם או כשהם נתקלים זה בזה באקראי במהלך היום. בדקו האם אם נוהגים לשבת יחד במטבח המשרדי או לצאת לאכול במסעדה בחוץ, ואם הם נשארים בין כתלי המשרד אז האם הם יושבים בקבוצות גדולות או בקבוצות קטנות; האם עובדים שיושבים באותו משרד במהלך יום העבודה הרגיל יושבים יחד גם במהלך ההפסקה או שהם מתרחקים זה מזה ויושבים עם אנשים שאין להם קשר עימם מבחינת העבודה? התשובה לשאלות אלה תשפיע על בחירת מספר השולחנות וגם על צורתם (עגולים וקטנים או ארוכים וגדולים).
  • האם כמות העובדים ודפוסי הפעילות שלהם במטבח מצריכים רכישת מקרר נוסף? מיקרוגל? אולי תזדקקו ליותר ממכונת קפה אחת? אם התשובה ללפחות אחת מן השאלות הללו חיובית, מומלץ שלא לרכז את כל המכשירים הדומים יחד כדי למנוע עומס מיותר. כך למשל הרחיקו את המקררים זה מזה ופזרו את מכשירי המיקרוגל בפינות המטבח.
  • מקומות אחסון: אחד מן השיקולים הנפוצים במהלך תכנון ועיצוב מטבח עם ריהוט משרדי הוא האם לבחור במקומות אחסון פתוחים כמו מדפים או סגורים כמו ארונות, והתשובה המומלצת ביותר היא לשלב בין הסוגים. למשל, ערימות של כלים חד-פעמיים, שרוולים פתוחים של כוסות וערבוביה של סכו"ם יכולים ליצור רושם של בלאגן ולכן מוטב להסתירם מאחורי דלת ארון; אבל את צנצנות הקפה, התה והסוכר, יחד עם נשנושים שונים כמו עוגיות, מוטב להציג לעין כל במדפים פתוחים. אגב, הסטטיסטיקה אומרת שקיים סיכוי גבוה יותר לשמירה על הסדר במטבח ככל שהוא פתוח יותר.
  • נקודה נוספת למחשבה היא מיקום המטבח עצמו. אם הוא הומה מאוד בגלל כמות גדולה של עובדים, המולת כלי אוכל וצפצופי מכשירי חשמל, מוטב לתכנן את המטבח באיזור מרוחק מן הכניסה או מהאיזור שאליו נכנסים לקוחות.
שתף את המוצר:

Mail Icon
צור קשר
Call
Mail

Call Now